“Fantastisk med både faglig viden og personlige erfaringer”

Vi er forældre til en dreng på 5 år, som har været multiallergisk hele hans liv.

At starte i institution med madordning, var en smule angstprovokerende – at overlade hans fødeindtag til andre.Her oplevede vi fødevare-lyskrydset som en overskuelig og strukturet fremstilling til det pædagogiske personale, der for os som forældre gav en form for tryghed i det ansvar vi nu måtte overlade til andre.

Selve udarbejdelsen af Fødevare-lyskrydset fungerede super godt. Pernille udarbejdede et gennemarbejdet udkast, hvorefter vi rettede det til og tilføjede en smule og ændrede lidt. Det var smadder nemt at arbejde med. Super rart at det var et dokument jeg kunne rette/tilføje i. Det var også god inspiration at se et andet barns lyskryds.

Vi vil uden tvivl anbefale andre med multi-allergisk barn at få udarbejdet et lyskryds.

Specielt ift institutionen gav det mig en langt større tryghed ved den mad mit barn blev tilbudt, idet allergierne blev overskueligt synliggjort som de gør i lyskrydset.

Ikke mindst at der også fokuseres på det barnet tåler og ikke kun på alt det som ikke tåles.

I forløbet fik vi det ud af samtalen og kontakten med Pernille en oplevelse af:

*Ikke at være alene med et multi-allergisk barn.

*Struktureret hjælp med et helt andet fokus end det vi fik gennem allergicentret – overskuelighed/synlighed (formidling af allergierne til vores netværk, institution osv) over barnets samlede allergier.

*Fantastisk at du både har en faglig viden og personlige erfaringer.

*Tryghed.

Katrine og Christian Sommer, forældre til Karl på 5 år

Læs også ...