“Lyssignalet giver både Nanna, forældre, pædagoger og mig en tryghed”

 

I forbindelse med at jeg arbejder i køkkenet I Kristofferskolen SFO og KLUB, hvor jeg laver eftermiddagsmad til børnene, fik jeg Nannas fødevarelyssignal, da hun har fødevareallergi.

Jeg bruger lyssignalet i forbindelse med den mad jeg laver til Nanna og andre allergikere.

Nanna er pt. den med flest allergier, så hun sætter baren for hvad de andre børn får. De andre børns allergier er alle inden for Nannas lyssignal også. Det vil sige at al allergi-mad er noget Nanna kan tåle.

Jeg tænker at lyssignal både giver Nanna, Forældre, pædagoger og mig en tryghed at have hængende synligt i køkkenet.

Hvordan har du oplevet brugen af fødevarelyssignal?/det at have et visuelt redskab?

Fødevare lyssignalet gør det nemt og overskueligt for mig at sørge for, at jeg ikke laver noget mad til Nanna som hun ikke kan tåle. Desuden også at tjekke varedeklarationer på råvarer og færdig producerede varer.

Hvilke udfordringer oplever du generelt ifht kommunikation/praktik omkring børns allergi-hensyn?

Min udfordring mht. allergiske børn er at kommunikationen ofte ikke går direkte til mig, men til en pædagog i en side bemærkning på vej ud af døren og det derfor ikke altid kommer videre til mig.

Desuden at jeg ikke er tilstede når maden serveres og pædagogerne er nogle gange i tvivl om, hvad der er i hvad, trods information herom. At nogle børn testes/afprøves for forskellige allergier og nogle gange må spise noget og næste dag må de ikke.

Hvad har du fået ud af vores sparrings-samtaler? Hvad tænker du at andre køkken-personaler kan få ud af en sådan samtale?

Rart at have sparring med en som har viden inden for fødevareallergi.

-Som kan fortælle omkring evt. allergiske reaktioner ved indtagelse af “forkerte” fødevare.

-Som kan give en god instruktion til hvordan fødevar lyssignalet kan bruges, både privat og i skole regi.

-input til opskrifter – opskriftbog.

-input til hvilke råvarer man kan bruge og hvilke alternativer, der feks. Er til æg og hvedemel.

Malene Nordahl Petersen; Mad-Mor i Kristofferskolens SFO

Læs også ...