De berømte kugler

Fri af: Nødder, gluten, mælk, æg.

Fyldt af andre gode sager: Kakao, rødbede, dadler danner basen om en skøn smag.

Gode til: Altid! Især børnehave, skolesammenhænge, til at have med på farten, til en hyggelig stund.

Disse dadelkugler har reddet os i utallige sociale sammenhænge. Jeg havde brug for noget som smagte godt, sødt, med god konsistens og som var nemme at lave. Og noget som alle – især børn- ville kunne lide. Dadelkugler har været i fremmarch i de seneste år, men ofte er der nødder i. Den her udgave er nøddefri, dog ikke mindre smagsfri. Ofte når børnene i vores landsby kommer her i haven, kommer de hen og spørger: må vi få kugler i dag? Det er et godt smag-stempel.  En klassekammerat til min datter døbte dem ” de berømte kugler” og det navn har de nu fået.

 

Opskriften er en base-opskrift.

Det skal du bruge:

  • En halv pakke dadler (eller hel v stor portion)
  • En mellemstor/stor revet rødbede (rå)
  • 2 spsk  kokosolie
  • 2 kopper(el 3-4 spsk) rå kakao (tjek ingredienslabel for allergener og sammenhold med mit fødevare-lyskryds)

Variationsmuligheder:

Revet citronskal smager himmelsk sammen med kakao.rødbede

Romessens -hvis du vil have en rejse tilbage til romkugler

Hampefrø giver en anden kant i smagen og kan også bruges til at trille kuglerne i.

Fremgangsmåde:

  1. Blendes m stavblender
  2. Blandes op med havregryn (glfri ved behov for det) eller kokosmel eller begge dele til de er trille-venlige
  3. Stilles på køl gerne en times tid (skal det gå stærkt kan dejen kommes lidt i fryseren)
  4. Trilles til kugler i kokosmel eller havregryn eller kakao.
  5. Skal opbevares på køl. Kan også lægges i fryseren og tages op når de skal bruges. Gode at have på lager.
  6. Trille-arbejdet er det som tager mest tid, men måske der er et par børne-hænder som vil hjælpe med?
    En meget hurtig udgave: skub daddel-massen ud på bagepapir og form en firkant, læg andet stykke bagepapir ovenpå. Læg i fryseren. Kan tages op og skæres hapser af. Drys kokosmel ovenpå