Nanna’s Ruskumsnusk vol 1 – til store børn og unge
Dette er for børn som kan spise “sammen-ruskede” retter. Kan man ikke lide tingene blandet sammen kan det også anrettes i “lommer” for sig. Når denne ret kommer på banen, er der uandede muligheder for måltider for børn selv at sætte sammen i form af rester fra andre måltider,lidt friske grøntsager i og et virkelig stabiliserende måltid. Det er Nanna’s favorit ret at lave til sig selv – og os andre.
Hanegal eller andre allergi-venlige pøsler
2 stk gulerødder
et par skiver butternut
edamame-bønner
spidskål (kan udelades)
en rest ris fra dagen før (eller blomkålsris)
Riv gulerødder og skær dem i skiver
skær butternut i skiver
Skær pølserne i skiver
Steg pølser i fedtstof på panden
kom grøntsagerne i og steg med (kan evt forkoges, eller være rester fra aftensmad)
Kom til sidst ris og edamamebønner eller ærter i
Kom i en skål og tilsæt lidt olivenolie eller kokos-olie, vegansk smør som smelter
Kan varieres i det uendelige, følg med for vol 2,3,4 osv
Basen er: grøntsager, protein i form af noget kød eller tofu for vegansk mulighed, god olie