Sommerferie-brownie

Uden/fri af: Mælk, nødder, æg, gluten

FYLDT AF:

kakao, den gode sorghum-mel, vanille

Hvad er bedre end noget som en god brownie? Ikke altid let at få sådan en til at lykkes i et køkken uden æg, gluten, mælk. Men her er Nanna’s bedste bud, og den blev virkelig god! Lige til at serverere for alle, med og uden allergi – på en sommerferiedag under skyggefulde træer og måske med et glas koldt at drikke ved siden. Her bruges special-mel i form af Sorghummel  (kan anbefales at prøve for alle som bager glutenfrit, jeg bestiller den på nettet)

6 kopper havremælk, eller vand eller halvt af hvert

2 spsp vanillie-sukker, eller 2 tsk ren vanillie

2 tsk bagepulver

2 spsk honning

2 kopper kakao

2 kopper kakao-knapper eller den chokolade du bruger

2 kopper kogte ris (fx rester fra aftensmad) eller 2 kopper havregryn eller grød

Sorghummel – mængde afhænger af konsistens men cirka 8 kopper

Tænd ovnen på 190 grader

Hæld havremæl i en skål

tilsæt vanilliesukker, bagpulver, honning, 2 kopper kakao

rør sammen

hæld cirka 8 kopper sorghummel  i en skål

brug elpisker og pisk melen lidt af gangen ind i væden

Når konsistensen er som en tyk grød vendes ris eller havregryn ind i delen og til sidst vendes chokolade knapper eller anden chokolade i

kom et bagepapir på en plade

hæld dejmassen på og bag cirka 20 min, stik lidt i dejen inden du tager ud og vurder. skal stå og efterbage/sætte sig cirka 10 minutter bagefter.

Kan nydes direkte,evt pyntes som her med smeltet chokolade og krymmel, men er også god uden. kan også pyntes med friske bær

er god at fryse i fryser til uventede gæster eller arrangementer, hvor der skal noget med

 

 

Appelsinskal

andre meltyper kan formentlig også fungerer fint, fx boghvede. Vi afprøver dette snarest og vender tilbage med resultatet