Sommer-Sandwich til stranden, picnic eller andet

At tage på udflugt med picnic-kurv skal nogen gange tænkes ekstra igennem i en kost fri af allergener. købe-sandwich går ikke for de fleste af os. Men det er så rart at finde noget som er nemt og praktisk, og samtidig smager godt. Hos os fungerer “vaffel-sandwich” virkelig godt. Vaflerne kan bages og kommes i fryseren og så kan du altid tage dem op og hurtigt lave et par sandwich.

Vafler:

Kikærtemel     (er binderen, når vi ikke har æg eller hvede til at den opgave)

Cassavamel     (obs special mel, købes på nettet er en virkelig fin mel til det glutenfrie) ANDRE glutenfrie meltyper kan også fungere fint, fx boghvede

olivenolie

salt

 

Sandwich-fyld:

Salatblade

Agurk-skiver

Pålæg; fx kyllingepålæg, skiver af kyllingebryst, stegt bacon, eller hummus

Smørelse: Hellmann’s veganske mayonaise (denne er en de erstatnings-produkter, som jeg har valgt at bruge læs mere om balancen med erstatningsprodukter) Man kan også fint røre en dressing sammen af andet, fx soya-yoghurt, havre creme fraiche eller andet. Tilsæt fx olie, krydderier og lidt salt, citron, eller appelsin smag for mere sødme.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom 6 kopper cassavamel i en skål (eller den meltype du bruger)

Kom 6 kopper kikærtemel i en skål

Hæld 2 spsk olivenolie i melet og rør det ind

Tilsæt herefter langsomt vand mens du rører i dejen. Vandet suges ind og det er  derfor lidt forskelligt hvor meget vand der skal til. Juster, så du får en rimelig tyk dej til sidst.

Tænd vaffeljernet og kom vegansk smør eller kokosolie eller andet fedtstof du ønsker

Kom en suppe-skefuld dej på vaffeljernet. Jeg bager dem ikke helt ud til kanten, men en lidt mindre vaffel, da de er nemmere at vende og håndtere på den måde.

Når du har bag vaflerne, tager du en af gangen og smører med smørelsen, lægger et salatblad og fyld i som du ønsker og skærer dem i halve.

 

Kan varieres med alle de ingredienser du ønsker af fyld og som dine børn kan lide. Vaflerne kan også bruges til sødere sager, kom fx syltetøj og bananskiver i – det er et hit. Hvis du ønsker selve vaflen sødere, kan du komme vanilliesukker, honning eller kokossukker i .