Vietnam-Ruller i Rispapir -Stegte

Fri af: Gluten, Æg, Nødder, mælk

Fyldt af: gulerødder, spidskål, citron og ingefær og kylling.

Gode til: Store børn kan lave selv, hjælpe med at rulle. Festlige lejligheder, middag med mad alle kan lide. Til Nytårsmenyen

 

Hvidt spidskål – ca 1 halvt

5 gulerødder

Citronskal ca 1/2 citron

Lille knold ingefær

Salt

Olienolie

Kyllingefilet 1 pakke

Rispapir

En skål med kogt vand

en bageplade m bagepapir

Skærebræt med rent viskestykke

Snit et halvt spids kål, gerne i tynde strimler

skræl og riv 4-5 gulerødder og bland i en skål med spidskålen

Riv lidt ingefær

Riv lidt citronskal, kom i skåle

hæld 1-2 spsk olie over blandingen i skåle

switch på pande med kokosolie, 3-4 min

drys lidt salt over. Kom til bage i skålen og lad afkøle

Skære kyllingefiletter i små strimler og steg på pande. Læg på tallerken til afkøling

 

Læg et stykke bagepapir på en bageplade, tænd ovnen på 180 grader

Kog vand på elkedel eller gryde. Find skærebræt frem og læg et rent viskestykke på. Hæld det kogende vand i en stor skål eller højt ildfastfad

Dyp 1 rispapir i vandet, lad det opblødes, og læg derefter over  skærebrættet                         Tag en lille håndfuld af spidskål/gulerods blandingen og læg på langs i rispapiret. Læg kylling filet ovenpå.

Rul rispapiret og fold ender ind.

Læg på bagepladen. Pensel med olie

Bag/steg i ovnen 190 grader, ca 15-20 min – hold øje med konsistensen, tages ud når de begynder at blive sprøde (obs ikke sprøde som andre typer af ruller, men lige en kant af sprødhed på disse)