Nannas dadelkonfekt

Skøn dadelkonfekt med chokolade og dadler. En børnefavorit.

Ingredienser

  • Store medjoul dadler
  • Mørk chokolade
  • Krymmel af forskellig slags, fx tørret hindbær, kokos el. alm. krymmel

Sådan gør du

  • Tag et skærebræt og læg et stykke madpapir eller bagepapir omkring/på
  • Læg det antal dadler på du vil lave (hvis der er sten i fjernes de)
  • Hak en plade mørk chokolade
  • Varm en gryde med vand til kogepunkt, sluk herefter
  • Put chokolade i en skål og sæt i det varme vand i gryden, lad smelte
  • Når chokoladen er smeltet overtrækkes dadler med chokoladen (fx kan en ske eller kniv hjælpe til at smøre det på/omkring)
  • Drys krymmel, kokos eller tørret hindbær/jordbær på efter hver dadler som er blevet overtrukket med chokolade.
  • Læg dadlerne på et flot fad eller tallerken og de er klar til servering
Pernille Tornberg | Allergi-Liv | Et univers for fagpersoner og forældre til børn med allergi | Allergivenlige opskrifter | Hjælp til et liv med allergi

Variationsmuligheder

Hvid chokolade
Put appelsinskal eller citronskal i den smeltede chokolade.
Lav et hul/lomme i dadlerne og fyld med et stykke æble
Sæt flag i dadlerne.

Fulde af:

Dadel 💚 Chokolade 💚 Krymmel

Uden:

Nødder 🟥 Mælk 🟥 Gluten 🟥 Æg