Lidt mere om mig - og min tilgang til allergi-liv.dk

Jeg er uddannet sygeplejerske og har arbejdet med sundhed og sygdom fra mange vinkler.  Min faglige baggrund som flettede sig på forunderligste vis ind i min og min families livsvej.

Min vej til at lave allergi-liv.dk har været lang. Da jeg for snart 11 år siden blev mor til vores skønne datter, gik der kun ganske kort tid fra fødslen til de første tegn på allergi dukkede op. Herfra startede et langt og sejt forløb med mange bjerge at bestige.

Det kom til at definere mine første mange år som mor, og gav mig et stort ansvar i ” at finde vej” – dette både rent lavpraktisk i køkkenet og madlavning som på det mentale og sociale plan. 

Min datter og familie er et godt sted nu og har fundet en god vej, men det betyder ikke at alt er let eller perfekt, der er stadig udfordringer og hensyn at tage. At finde vej med allergi og autoimmunitet i familien er for mig, som et puslespil med mange brikker som skal lægges. Undervejs i vores puslespil blev mine egne fødevarereatkioner synlige, og dette tillagde en yderligere dimension for min forståelse af min datters situation. 

Som sygeplejerske har jeg har arbejdet med både akutte og kritisk syge, men også med sundhedsfremme og forebyggelse. Og i vores personlige vej opdagede jeg, at der omkring allergiske børn og børn med særlige kostbehov, manglede redskaber og støtte til både børn og forældre som står i en ofte kompleks situation.

Mit fødevare-lyssignal som du kan læse mere om her på siden, opstod af et akut behov og mangel i vores hverdag. 

Jeg har uddannet mig til zoneterapeut og andre komplementære tilgange. Dette gav fantastiske muligheder for at se nye og flere vinkler på krop, sind, sundhed og sygdom. Udover allergi-liv.dk, arbejder jeg nu også som behandler. 

Min vinkel på allergi-liv er både en faglig og erfaringsbaseret tilgang i arbejdet med forældre og børn omkring deres helbreds-situation, udfordringer og trivsel. Jeg bestræber mig på, at tydeliggøre hvornår “hvad er hvad”. Som forældre til et barn med symptomer, sygdom, udfordringer ved jeg hvor vigtigt det er med tryghed, når vi søger hjælp og vejledning. Jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe jer trygt på jeres vej.

Min familie og jeg bor på landet når Roskilde, og består af min mand Jesper, Nanna på 11 år,  Malte på 4 år, som alle hjælper med Allergi-liv som smagsdommere, sparring og heppekor. Nanna er  også fotografen på billeder og sit eget opskrifts-hjørne

OBS

Vær altid opmærksom på at passe på dig selv , hvis du er i en overvældende situation omkring dit barns heldbred. Nogen gange kan det vigtigste være at tage en lille pause fra at søge viden eller få input, så hav det med undervejs også på denne side. 

Vi er forskellige og alle forløb er forskellige, og derfor kan det jeg skriver være anderledes for dig og jer. Mit mål med allergi-liv.dk er at FREMLÆGGE muligheder  redskaber, komme med input, viden og refleksioner og jeg vil gøre mit bedste for at du kan føle dig tryg på rejsen. Jeg har ikke endegyldige løsninger, eller fix-det redskaber og jeg tror heller ikke på at de findes. Men jeg ved at de muligheder jeg fremlægger her vil kunne gøre en stor forskel for Jer og jeres barn. Jeg tager altid individelle hensyn og tilpasser min vejledning til netop der hvor I er. 

Intet af det jeg laver eller skriver kan erstatte undersøgelse, udredning og vejledning fra lægelig side. Jeg anbefaler alle med allergiske symptomer grundig vejledning hos læge og allgeri-udredning som udgangspunkt.