Rispapir ruller

Store børn kan lave selv hjælpe med at rulle.

Gode til festlige lejligheder og middag med mad, alle kan lide.

Også god til nytårsmenuen.

Ingredienser

  • Hvidt spidskål – ca. 1 halvt
  • 5 gulerødder
  • Citronskal ca. 1/2 citron
  • Lille knold ingefær
  • Salt
  • Olivenolie
  • Kyllingefilet 1 pakke
  • Rispapir
  • En skål med kogt vand
  • En bageplade m bagepapir
  • Skærebræt med rent viskestykke

Sådan gør du

  • Snit et halvt spidskål, gerne i tynde strimler
  • skræl og riv 4-5 gulerødder og bland i en skål med spidskålen
  • Riv lidt ingefær
  • Riv lidt citronskal, kom i skåle
  • Hæld 1-2 spsk. olie over blandingen i skåle
  • Svits på pande med kokosolie, 3-4 min
  • Drys lidt salt over
  • Kom tilbage i skålen og lad afkøle
  • Skær kyllingefilet i små strimler og steg på pande
  • Læg på tallerken til afkøling
  • Læg et stykke bagepapir på en bageplade, tænd ovnen på 180 grader
  • Kog vand på elkedel eller gryde
  • Find skærebræt frem og læg et rent viskestykke på
  • Hæld det kogende vand i en stor skål eller højt ildfast fad
  • Dyp 1 rispapir i vandet, lad det opblødes og læg derefter over på skærebrættet
  • Tag en lille håndfuld spidskål/gulerods blandingen og læg på langs i rispapiret
  • Læg kyllingefilet ovenpå
  • Rul rispapiret og fold enderne ind
  • Læg på bagepladen og pensel med olie
  • Bag/steg i ovnen 190 grader, ca. 15-20 min – hold øje med konsistensen
  • Tag ud når de begynder at blive sprøde (obs ikke sprøde som andre typer af ruller, men lige en kant af sprødhed på disse)
Pernille Tornberg | Allergi-Liv | Et univers for fagpersoner og forældre til børn med allergi | Allergivenlige opskrifter | Hjælp til et liv med allergi

Variationsmuligheder

Fulde af:

Gulerødder 💚 Spidskål 💚 Citron 💚 Ingefær 💚 Kylling

Uden:

Gluten 🟥 Æg 🟥 Nødder 🟥 Mælk