Sommerferie-Brownie

Hvad er bedre end noget som en god brownie? Ikke altid let at få sådan en til at lykkes i et køkken uden æg, gluten, mælk. Men her er Nanna’s bedste bud, og den blev virkelig god! Lige til at servere for alle, med og uden allergi – på en sommerferiedag under skyggefulde træer og måske med et glas koldt at drikke ved siden. Her bruges special-mel i form af Sorghummel (kan anbefales at prøve for alle som bager glutenfrit, jeg bestiller den på nettet).
Denne brownie er god at fryse ned til uventede gæster eller arrangementer, hvor der skal noget med.

Ingredienser

  • 6 kopper havremælk, eller vand eller halvt af hvert
  • 2 spsk. vanillesukker, eller 2 tsk ren vanille
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. honning
  • 2 kopper kakao
  • 2 kopper kakao-knapper eller den chokolade, du bruger
  • 2 kopper kogte ris (fx rester fra aftensmad) eller 2 kopper havregryn eller grød
  • Sorghummel – mængde afhænger af konsistens men cirka 8 kopper

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190 grader
  • Hæld havremæl i en skål
  • Tilsæt vanillesukker, bagepulver, honning, 2 kopper kakao
  • Rør sammen
  • Hæld cirka 8 kopper sorghummel i en skål
  • Brug elpisker og pisk melen lidt af gangen ind i væden
  • Når konsistensen er som en tyk grød vendes ris eller havregryn ind i delen og til sidst vendes chokolade knapper eller anden chokolade i
  • Kom et bagepapir på en plade
  • Hæld dejmassen på og bag cirka 20 min, stik lidt i dejen inden du tager ud og vurder. skal stå og efterbage/sætte sig cirka 10 minutter bagefter.
Pernille Tornberg | Allergi-Liv | Et univers for fagpersoner og forældre til børn med allergi | Allergivenlige opskrifter | Hjælp til et liv med allergi

Variationsmuligheder

Kan nydes direkte, evt. pyntes som her med smeltet chokolade og krymmel, men er også god uden. Kan også pyntes med friske bær. Tilsæt evt. appelsinskal.
Andre meltyper kan formentlig også fungere fint, fx boghvede.

Fulde af:

Kakao 💚 Den gode sorghum-mel 💚 Vanille

Uden:

Mælk 🟥 Nødder 🟥 Æg 🟥 Gluten