Svensk Pølseret

Svensk pølseret er en skøn og mættende ret, der altid hitter hos børnene. Den er nem at lave og fuld af gode sager til den allergivenlige kost.

God til: At spise aftensmad sammen med legekammerat. Hurtig og nem ret at lave, smager godt. Børne-hit.

Ingredienser

  • Søde kartofler 2 pakker: skrællet og skåret i firkanter/tern/ligesom du ønsker dem. Koges -så der stadig er lidt bid i dem. (hvide kan selvfølgelig bruges hvis de tolereres. Søde kartofler kan de fleste børn dog godt lide, så prøv dem uanset for variationens skyld
  • 3-4 gulerødder snittet og koges sammen med søde kartofler
  • Hangal pølser (eller andre som er forenelige med allergi/tolerance) skæres i mundrette stykker
  •  Ærter kogte
  • Kokosolie, oliven olie, vegansk smør
  • Lidt salt

Sådan gør du

  • Hanegal-pølser snittes og steges med kokosolie, olivenolie eller vegansk smør. Lidt salt.
  • Kogte ærter vendes i til sidst.
Serveres med: Ris eller agurkestave
Pernille Tornberg | Allergi-Liv | Et univers for fagpersoner og forældre til børn med allergi | Allergivenlige opskrifter | Hjælp til et liv med allergi

Variationsmuligheder

Alternativt til Hanegal pølser kan den også laves med kyllingebryst eller en kombination.

Fulde af:

Uden: