Fyldt af andre gode sager: Banan, havregryn og chokolade
Gode til: Fælles-spise-oplevelse, nem for andre at lave, kan være første opskrift for bedsteforældre eller andre som vil lave noget til et barnebarn med allergi. ”alle-kan-lide-sikret”.
De bliver måske ikke helt knasende cookies-konsistens, men jeg lover de er gode i smagen. Børn elsker dem, OG det er en opskrift som især de større børn kan lave selv (og langsomt overtage nogle opgaver i køkkenet😊).
Det skal du bruge:
Glutenfri havregryn
3 modne bananer (eller flere ved større portion)
Halv plade hakket mørk chokolade ( tjek ingrediens-label og sammenhold m ”mit fødevare-lyskryds”.( 2 spsk rå kakao kan også bruges i stedet for chokolade, hvis et mere rent produkt ønskes.)
Kokosolie eller vegansk smør
Variationsmuligheder:
Uden chokolade
Med appelsinskal
Med rosiner
Fremgangsmåde:
Mos bananer
Bland havregryn i (til en tyk havregrød-konsistens/muligt af forme)
Hak chokolade, vend det i, plus en knivspids salt i.
På bageplade med bagepapir: smør kokosolie eller andet fedtstof på bagepapiret
I ønsket størrelse: Læg dejen i klatter derpå og form og tryk lidt flade
I ovnen ca 180 grader til de er gennembagte, ca 15 minutter