Verdens letteste cookies

Fri af: gluten, nødder, æg, mælk

Fyldt af andre gode sager: Banan, havregryn og chokolade

Gode til: Fælles-spise-oplevelse, nem for andre at lave, kan være første opskrift for bedsteforældre eller andre som vil lave noget til et barnebarn med allergi. ”alle-kan-lide-sikret”.

De bliver måske ikke helt knasende cookies-konsistens, men jeg lover de er gode i smagen. Børn elsker dem, OG det er en opskrift som især de større børn kan lave selv (og langsomt overtage nogle opgaver i køkkenet😊).

Det skal du bruge:

  • Glutenfri havregryn
  • 3 modne bananer (eller flere ved større portion)
  • Halv plade hakket mørk chokolade ( tjek ingrediens-label og sammenhold m ”mit fødevare-lyskryds”.( 2 spsk rå kakao kan også bruges i stedet for chokolade, hvis et mere rent produkt ønskes.)
  • Kokosolie eller vegansk smør

Variationsmuligheder:

Uden chokolade

Med appelsinskal

Med rosiner

Fremgangsmåde:

  1. Mos bananer
  2. Bland havregryn i (til en tyk havregrød-konsistens/muligt af forme)
  3. Hak chokolade, vend det i, plus en knivspids salt i.
  4. På bageplade med bagepapir: smør kokosolie eller andet fedtstof på bagepapiret
  5. I ønsket størrelse: Læg dejen i klatter derpå og form og tryk lidt flade
  6. I ovnen ca 180 grader til de er gennembagte, ca 15 minutter